на 30 Юни 1971 година България загуби 2ма велики футболисти .
Вот: 0/5 (0 Гласа)
|добавил: ObiChLiFk0| албум: лични СЃРЅРёРјРєРё|на 30 Юни 1971 година България загуби 2ма велики футболисти .
  ObiChLiFk0: 44 0
На 30 Юни 1971 година тръгват от София за Враца , но никога не стигат. Около 10 часа преди обяд на мястото наречено Витиня ( На снимката сегашния паметник на 2-те футболни легенди ) колата на Гунди и Котков ( Алфа Ромео ) се удря в цистерна. От удара автомобилът за запалва и отнема живота на двамата. Две големи футболни звезди угасват ,макар винаги да живеят в сърцата на феновете. Гунди , който никога не е излизал да играе в чужбина е смятан за един от най-талантливите футболисти в Европа. Погребението на двамата не може да бъде сравнено с никое друго ( Може би само с това на Цар Борис Трети ). Хиляди фенове , приятели и близки изпращат Гунди и Котков в последния им път. Милиони фенове остават с рани в сърцата , знаейки че никога повече няма да видят своите любимци !!!
vancheto: 8 0
Бях на шест години,но помня добре този ден...бяхме седнали около масата,може би за вечеря,когато дойдоха братовчеди на татко - чичо Янко и чичо Борис(лека му пръст) и казаха зловещата новина...Може би не съм разбрала точно какво са казали,но видях как баща ми стана, излезе бързо навън и тогава за единствен и последен път досега съм го виждала да плаче със сълзи....Този тъжен момент се е запечатал в съзнанието ми и винаги на 30.юни. си го спомням. След години си дадах сметка ,какво точно са чувствали тогава и какво са означавали за тях Георги Аспарухов и Никола Котков.... Поклон пред паметта на двамата най-велики български футболисти,любимци на стари и млади! . България ги помни и 40 години по-късно - завинаги в сърцата ни!
countEsterhazy: 5 0
Сегашният паметник не е на мястото на катастрофата. Тя става на 1-2 километра северно от него, в дерето, ако се върви по стария път може да се види.
levski: 5 0
Има слухове за терористични действия от страна на кръвния враг -М.М-ов.
baronov1991: 5 0
Витиньо,Витиньо, проклета бъди ! Защо ни отне тез две звезди ? Отборът любим остана сирак , отборът любим Левски е пак !
vancheto: 6 0
ДНЕС, НА 30.06.2012г., СЕ НАВЪРШВАТ 41 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ЛЕГЕНДИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ - ГЕОРГИ АСПАРУХОВ- ГУНДИ И НИКОЛА КОТКОВ. ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА ИМ! НЕКА ДУШИТЕ ИМ ОСТАНАТ ЧИСТИ И СВЕТЛИ ЗАВИНАГИ !
vancheto: 2 0
"Казват, че времето лекува и годините заличават раните от големите загуби. Изтекоха 45, а болката от липсата на двама необикновени футболисти остава. Отново е 30 юни. Близо половин век след онзи ден, в който съдбата ни отне Георги Аспарухов и Никола Котков. И днес сякаш някакъв камък ляга върху гърдите и настъпва една непреодолимо протяжна тъга. Едно чувство за безсилие и съжаление. Мъка по ранна загуба, която отеква през летата."-(ПФК Левски) Поклон ! Вечни и незабравими!
забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!