Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • 150 годишния юбилей на училището честваха в Бояново

  Вот: 2.69/5 (314 Гласа)

  На 1 ноември 2013 год,Бояново чества един изключителен юбилей - 150 годишнината на ОУ "Св. Паисий Хилендарски" - с. Бояново.
  От 14.00 часа в сградата на училището, с химна на Р България беше открита изложба на снимки, които са запазили духа и атмосферата на родното училище. От там шествието от учители,гости,ученици, предвождано от красиви мажоретки се отправи към читалището, където много жители на селото очакваха началото на празника.Залата беше препълнена.
  Има нещо величаво и свещено в благородното дело да създадеш училище в далечната 1863 година, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, да го превърнеш в традиция, да го предадеш на поколенията за да го развиват и пазят, за да продължат делото. Празника остава една незабравима среща на поколенията, събрала минало и настояще с поглед и копнеж в бъдещето. Това вълнуващо събитие, беше споделено от представители на Областна администрация, РИО, ОбС Елхово,ръководители и представители на местни организации и учреждения, учители, работили в училището, бивши ученици, родители, общественици.Присъстваха - инж. Татяна Петрова - началник на РИО, г-н Георги Георгиев - ст. експерт по БЕЛ, г-н Христо Петев - общински съветник, г-жа Ж. Ангелова - гл. експерт в образованието в община Елхово, г-н Кр. Драганов - кмет на с. Бояново.
  Поздравително слово произнесе г-жа Георгиева, настоящ директор на училището, след нея думата взе г-н Тодор Монов - дългогодишен директор / от 1959 до 1982 год/, г-жа Виолета Калева /1975-1977 год/., бяха прочетени много поздравителни писма от други училища в областа.
  Празникът продължи с тържествен концерт подготвен с много желание и упорит труд от учители и ученици. Ученици от 1-ви до 8-ми клас, под ръководството на ж-жа Руска Тенева, представи рецитал. За историята на училището разказаха деца от полуинтернатната група. Ученици от 3 и 4 клас пяха и рецетераха на български и руски. Песни и танци представиха децата от 5 до 8 клас с ръководител г-жа Дянка Узунова.
  Нашето училище е едно от малкото училища, които могат да се похвалят с документален филм за своята история. Всички присъстващи имаха удоволствието да гледат премиерата на този филм, дело на гл. асистент д-р Нонка Обрешкова.
  Тържествената част завърши с думите на кмета на с. Бояново и председател на инициативния комитет за организиране на училищния юбилей - г-н Драганов. 150 годишния юбилей на ОУ"Св. Паисий Хилендарски" - духът, книжнината и гордостта на с. Бояново.


  добавил: анонимно дата: 2013-11-02 09:31:32
  Споделете тази статия: • забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!