Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • 24 МАЙ ПРАЗНИК Е!

  Вот: 2.73/5 (322 Гласа)

  24 МАЙ ПРАЗНИК Е!
  А защо не ми е празнично?
  Може би не се оправдаха очакванията ми за този празник. Като бивша учителка се надявах този празник да бъде съчетан със 150-годишнината на моето училище. Наистина го чувствам мое, мило ми е. Та нали преживях толкова красиви неща в него (5 години като ученичка и 30 години като учителка).
  Вълнувам се, мъчно ми е, че няма да бъде отбелязан този юбилей на моето родно училище. Вярно е, че рибата се вмирисва от главата.
  Кой трябва да се сети за тази годишнина? Има ли директор това училище? Не стига ли това, че по негова вина (главно) от 15 години училището е в упадък. Криза е, няма пари, бе отговорът на директорката (настоящата). И добавено бе, няма пари, а заплатата ми трябва да се надуе максимално, защото ще се пенсионирам. И представете си куриоз. Един бивш директор вече няколко пъти се обажда чак от град Видин да пита кога ще се празнува 150 годишнината за да дойде. А настоящата директорка, къде е тя?
  Не ми се искаше по този начин да помрачавам този светъл празник, но много се развълнувах, в главата ми нахлуха спомени.
  Много приятно ми стана когато получих покана от настояща учителка (от Бояново) да се почерпим за празника, заедно с бивша директорка на училището.
  Така ще отбележим празника, защото в моето бивше училище нямаше такъв.

  Мария Карамихалева


  добавил: анонимно дата: 2013-05-24 14:30:19
  Споделете тази статия: • забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!