Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • 24 МАЙ ПРАЗНИК Е!

  Вот: 2.73/5 (322 Гласа)

  24 МАЙ ПРАЗНИК Е!
  А защо не ми е празнично?
  Може би не се оправдаха очакванията ми за този празник. Като бивша учителка се надявах този празник да бъде съчетан със 150-годишнината на моето училище. Наистина го чувствам мое, мило ми е. Та нали преживях толкова красиви неща в него (5 години като ученичка и 30 години като учителка).
  Вълнувам се, мъчно ми е, че няма да бъде отбелязан този юбилей на моето родно училище. Вярно е, че рибата се вмирисва от главата.
  Кой трябва да се сети за тази годишнина? Има ли директор това училище? Не стига ли това, че по негова вина (главно) от 15 години училището е в упадък. Криза е, няма пари, бе отговорът на директорката (настоящата). И добавено бе, няма пари, а заплатата ми трябва да се надуе максимално, защото ще се пенсионирам. И представете си куриоз. Един бивш директор вече няколко пъти се обажда чак от град Видин да пита кога ще се празнува 150 годишнината за да дойде. А настоящата директорка, къде е тя?
  Не ми се искаше по този начин да помрачавам този светъл празник, но много се развълнувах, в главата ми нахлуха спомени.
  Много приятно ми стана когато получих покана от настояща учителка (от Бояново) да се почерпим за празника, заедно с бивша директорка на училището.
  Така ще отбележим празника, защото в моето бивше училище нямаше такъв.

  Мария Карамихалева


  добавил: анонимно дата: 2013-05-24 14:30:19
  Споделете тази статия: • yanev83:(05-24-13) 3 0
  Много жалко наистина... Не са много поводите за празници в нашето село, а този повод е голям и не трябваше така да се подминава...
  dobrev:(05-24-13) 6 0
  От първи до осми клас учих в нашето училище,наистина имаше традиции,всяка година чествахме празника със запалени факли,с музика,която се изпълняваше от училищния оркестър.Директор беше Г-н Тодор Монов,в момента живее във Видин,след него беше Г-жа Виолета Калева,сега живее в Сливен.Как те съумяваха да организират честването тогава,с пари, с много пари ли??Не приятели,те милееха за училището,за нас техните възпитаници,на които даваха знания с любов и от сърце.Не я познавам тази настояща директорка нито знам от къде е и дали има нужното образование и педагогическа квалификация,но от прочетеното ми стана ясно,че тя е поредната "калинка",която гледа да си вземе заплатката и да се пенсионира и след нея потоп,това не е педагог,това не е просветител,този човек не милее за БЪЛГАРСКОТО!!Бог да пази България от такива "педагози"
  vancheto:(05-24-13) 3 0
  24 май е най -светлият и обичан за мен празник! Винаги на този ден със сълзи в очите, но и с уважение и почит си спомням за моето училище, за първия Учител - Иван Колев, който държейки малките ни ръчички ни научи на четмо и писмо, научи ни да обичаме родината си, да израснем достойни българи. Аз се гордея, че съм негова ученичка и, че той е моят първи Учител. Покланям се пред паметта му! Почит и уважение към всички учители, които са ни учили през онези незабравими, детски години в нашето училище! Няма да ги изброявам, защото със сигурност ще пропусна някой, а всички ТЕ бяха истински учители,възпитатели и заслужават моето признание. Честит празник на всички! Гордейте се, не само в днешния ден, че сте българи! Пазете свещеното българското слово така, както нашите предци са го съхранявали в манастирите и читалищата,за да пребъде то до днес, и винаги си спомняйте думите на дядо Вазов, "че и ний сме дали нещо на света"...
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!