Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Интервю с Димитър Иванов

  Вот: 2.95/5 (379 Гласа)

  Boyanovo.info: Здравей, Митак! Знам, че няма да ми откажеш да направим едно интервю за сайта на нашето селце!
  Митко: Здрасти Пламка, с удоволсвие !
  Boyanovo.info: Зная, че живееш в Карнобат, там работиш вече от доста време. Кажи колко често се прибираш на село?
  Митко: Винаги когато имам свободно време се прибирам на село. Ако имам възможност го правя всяка седмица.
  Boyanovo.info: Как се чувстваш на село, какво обичаш да правиш, когато се прибереш?
  Митко: Основното нещо, заради което се прибирам са родителите ми, които живеят там, а селото ми въздейства само положително , работата ми е свързана с доста отговорност и динамика и на село си почивам най-добре.
  Boyanovo.info: Предполагам, че си харесваш работата. Ако има тази възможност, работата ти да се премести в Бояново би ли се върнал на село?
  Митко: Бих се върнал Пламка, със сигурност. Всички, които напуснаха селото го направиха именно с този мотив липсата на работа в него, това наложи преселването на хората там където могат да изкарват прехраната си.
  Boyanovo.info: А мислиш ли, че може и има начин, тези същите хора, които напуснаха селото по тези причини, някой ден да се върнат в селото?
  Митко: Може би, ще прозвучи песимистично, но аз смятам че това няма да се случи, докато не открият някаква алтернатива за работа на село, а и повечето от тях вече вероятно са се устроили където живеят и остава да се върнат евентуално след като се пенсионират :(
  Boyanovo.info: Добре, това вероятно е така, но може и други хора да дойдат и да намерят препитание в нашето село и селото да се съживи, да има млади хора... Това възможно ли е според теб?
  Митко: Това е възможно, при условие че се развие някакъв бизнес в селото, но според мен за да се накарат тези хора с различни професий и от различни възрасти да се върнат в селото няма да бъде никак лесно.
  Boyanovo.info: Добре, нека да преминем на нещо по - приятно. Кажи какво най много харесваш в нашето село?
  Митко: Харесвам всичко, немога да кажа кое "най" ми харесва,понякога като се прибера правя някоя обиколка из селото да видя какво и как се е променило, имам много спомени, детството ми е преминало на село, основното и средното си образование съм завършил в него.
  Всъщност може би спокойствието и чувството да си в дома си.
  Boyanovo.info: Кажи какво виждаш, когато правиш тези обиколки из селото за да го разгледаш, какво ти прави впечатление?
  Митко: Щяхме да си говорим за приятни неща, ама отговарям виждам многото обезлюдени къщи, повечето от които са вече разграбени, малкото останали жители, има доста проблеми в селото, за които виждам че не се вземат никакви мерки.
  Boyanovo.info: Изглежда, колкото и да искаме да говорим за приятни неща, свързани с нашето село, все се натъкваме на нещо което да ни възпрепятства! Благодаря ти много за интервюто! Все пак кажи нещо хубаво и оптимистично за да не завършваме така!
  Митко: Аз мога да кажа, че ако някога имам възможност да направя нещо за да възродя селото или да помогна за развитието му ще го направя с голямо желание, вярвам че има и може много да се направи за него за да има повече приятни неща, за които да си говорим.


  добавил:yanev83дата: 2010-12-05 23:47:05
  Споделете тази статия: • yanev83:() 0 0
  Прочетете интервюто коментирайте!
  didi_dobreva:() 0 0
  реалист е ...
  lusitos:() 0 0
  ех този Янев е уникален
  k0kicha:() 0 0
  Браво, Мите : )
  yanev83:() 0 0
  Много малко кометари за интересното интервю?! Какво става?!
  katia:() 0 0
  Браво на 83-ти набор,родолюбци
  galq:() 0 0
  и аз съм 83, хи хи хи,митко е доста прав,наистина ако нещо не се направи за селото ,то ще остане само в спомените ни ((
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!