Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Ветераните победиха младежите след спорно съдийство.

  Вот: 2.83/5 (344 Гласа)

  Футболният турнир "Бояново 2011" премина успешно, макар и отказването в последният момент на отбора от ПГ по МСС и село Гранитово.
  Още в 15.00ч. на стадиона бяха момчетата от ФК Бояново 2011, както и младият отбор под 18 годишна възраст. Те загряваха пред погледите на около 30-40 човека, чакащи с нетърпение да започне турнира. След като стана ясно, че отборът от Гранитово няма да дойде, бързо се сформира отбор, които нарекохме Сборна формация и турнирът започна с мач между ФК Бояново 2011 и този сборен отбор. Мачът беше доста интересен и емоционален. Сборният отбор от Бояново поведе от дузпа, но след това "сините" момчета, бързо се съвзеха и обърнаха мача с 5:2.

  В 17:00ч. започна мачът за купата на Бояново между отборът Ветерани и ФК Бояново 2011. Всичко започна добре. В 20-тата минута след удар от дясно на вратата на Калоян Желязков, отборът на Ветераните поведе с 1:0. Голмайсторът беше Васил Панев. Последваха няколко опасни атаки за отборът ветерани, но бяха успешно спирани от защитниците и вратаря на ФК Бояново 2011. След това младите момчета, направиха доста сериозни пропуски пред противниковата врата, както и бяха свирени няколко спорни засади.
  След краят на първото полувреме резултатът остана същия.
  В 10-тата минута на второто полувреме обаче, след опасна атака от дясно, младежите успяха да върнат гола след няколко бързи паса от дясно и гол на Петър Чолаков. Момчетата в сини фланелки упражниха натиск и последваха няколко удара, минаващи покрай вратата. Малко по-късно Стоян Талпигов изведе Деян Желязков на празна врата, но беше отсъдена засада. По-късно пък, самият Стоян Талпигов излезе сам срещу вратаря на ветераните, но отново бе свирена засада. При последвала атака, Васил Василев успя да вкара 2-ри гол за ФК Бояново 2011, но отново бе свирена засада. При две от положенията самите засади липсваха. Странно защо без сигнал от страничният рефер, главният съдия реши да свири на собствено решение засадите. Нека само подчертаем, че срещу отбора на ветераните бе маркирана само 1 засада през целият мач. И така...мачът завърши 1:1.

  Започна изпълнението на дузпите. Първи изпълниха отборът ветерани. Дузпата бе успешно реализирана. След което младежите направиха същото. И така, докато не дойде третата дузпа и пропускът на Васил Радев срещу баща му Йордан Радев. Четвъртите дузпи също бяха реализирани, но петата дузпа беше спасена от Калоян Желязков. Шестата решаваща дузпа бе реализирана от ветераните, но Васил Василев прати топката над вратата и така отборът на Бояново-Ветерани спечели купата и медалите в първият проведен турнир на стадион Бояново от дълги години насам.

  Получи се прекрасно шоу, въпреки изнервящото съдийство, което наистина бе прекалено. Честити да са купата и медалите на ветераните ни! Догодина ще има реванш!


  добавил:k0kichaдата: 2011-06-12 18:51:26
  Споделете тази статия: • забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!