Вот: 0/5 (0 Гласа)
|добавил: countEsterhazy| албум: с.Бояново|


countEsterhazy: 2 0
Швейцария ли????
yanev83: 2 0
Каква Швейцария?! Няма по - хубава страна от България и нашето село е част от нея!
countEsterhazy: 3 0
Така е възкликнал народният поет Иван Вазов като е видял едно от най-прекрасните кътчета на нашата родина. Моето възклицания беше просто римейк, породен от възхищението на това което се вижда на снимката. Това е боровата гора между Пътеката и Големия път, любимото място на момчетата от махалата преди доста години
vancheto: 2 0
Да , там играеха на фунийки , на "стражари и апаши",......събирахме гъби, теменужки,минзухари....А каква пързалка ставаше там през зимата ! Жалко,че боровата гора вече не е тази,която помним...Все повече оредява,защото недобросъвестни хора я унищожават, секат дългогодишните борове на поразия необезпокоявани от никой, замърсяват я, изхвърляйки всякакви гадости там (да не бъда съвсем откровена...) и ако някой не вземе строги мерки - скоро може и да нямаме борова гора.Когато бяхме деца част от гората беше опажарена ,може да е било и от невнимание,не знам но това което днес се случва с тези вековни борове си е престъпление.И ако се разходите някога в гората,уверявам ви ,че това което ще видите НЯМА ДА ВИ ХАРЕСА!
countEsterhazy: 2 0
боровете не са вековни :-))) гората е от 50-те години на 20 век. Аз си спомням два пожара. Единият, малък на пътя от ляво, когато бях на около 5-6 години и другият голям вече бях в 7-8клас между "Кладенчетата" и "Скалата", най-хубавата част от гората изгоря тогава. Когато ходихме в гората през пролетта и есента с класа по време на занималнята, винаги бяхме на това място.
vancheto: 0 0
Да и аз тези два пожара си спомням.Беше ужасно, като се запали тази смола - гори.
забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!