Калоян Желязков - 19.02.2011
Вот: 0/5 (0 Гласа)
|добавил: k0kicha| албум: лични СЃРЅРёРјРєРё|Калоян Желязков - 19.02.2011
  k0kicha: 63 0
Спи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! ...Добре си ти... От там не виждаш съдбата на достойния ни род. Не виждаш майките,които днес не раждат. Стариците край кофите за смет. Бащите със джобове празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градове. Строим хотели, паркинги, гаражи... Край просяка минава БеЕмВе. На "пътя към Европа" се продават в ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват. Стаена скръб в очите им гори. Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст. Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, разпънати на кръст.
vancheto: 25 0
Много силни,разтърсващи душата и стигащи до сърцето думи! За жалост - това е днес действителността в милото ни Отечество, за което загинаха хиляди знайни и незнайни герои. Вечна им памет!
mariyana: 14 0
трогателно ...
ceca: 5 0
БРАВО КОКИЧ ТОЧНО И ЯСНО СИ ОПИСАЛ КAРТИНКАТА В БЪЛГАРИЯ
vancheto: 14 0
Днес е 2 юни- Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.Да ги почетем и днес с минутата мълчание,а като сведем глава на преклонение,да се замислим,за каква БЪЛГАРИЯ дадоха живота си тези герои!
vancheto: 2 0
Ти, Апостоле, бездомен, миг покой не пожела: неуморен,храбър,скромен вдигна градове,села. И умря за свободата на народа мъченик, но остана жив в сърцата, Българино, най-велик!
забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!