Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • 100- годишен юбилей в село Бояново

  Вот: 0/5 (0 Гласа)

  Днес, в кметството в село Бояново се състоя тържество, по случай рождения ден на най - възрастния човек в селото - Петко Кючуков. Вместо да разказвам подробно как протече празненството, бих публикувал кратка автобиография на Петко Кючуков, което е възможно благодарение на кметство с. Бояново.
  Аз, Петко Алекстандров Кючуков съм роден на 18.10.1917 година в Плевенското село Гривица. Произхождам от средно земеделско семейство. Целия си съзнателен живот съм се занимавал със земеделие и животновъдство - преди и след колективизацията. След военната служба бях мобилизиран и изпратен на фронта, като мостовак в Унгария. За зла участ, съпругата ми почина твърде рано. Заживях със сина ми, който почина преди 6 години. Останах сам... Нямаше кой да се грижи за мен и така се принудих да се преселя при дъщеря си в Бояново, където живея заедно със зет си, който се грижи за мен. Дъщеря ми почина преди година и нещо.
  Доживях тези 100 години, защото цял живот съм работил разумно. Не съм прекалявал с нищо. Това е разковничето на дълголетието.


  добавил:yanev83дата: 2017-10-18 21:25:48
  Споделете тази статия: • Петко Кючуков на 100 години
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!