Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • ЗАЩО ЛИ ...?!

  Вот: 0/5 (0 Гласа)

  От няколко дни слушам, как едни хора се опитват с лека ръка да заличат нещо,сътворено с огромни усилия и любов от родолюбиви бояновци и не мога да повярвам, че "тези хора" посегнаха на и без друго малките радостни мигове на които в последните шест години ние, бояновци,се събирахме на площада и се наслаждавахме на кукерските групи,дошли в селото ни да представят своите ритуали и обичаи.Всички с нетърпение очаквахме и приветствахме нашите момчета, завърнали се от поредния кукерски фестивал с поредната заслужена награда и се радвахме, че ги има.А и как да е иначе, когато нашето Бояново е кукерско село, защото кукерите ги е имало от преди половин век, кукерството се предава от баща на син, от дядо на внук.Бях дете, баща ми беше участник в кукерската група на селото, помня как с радост очаквах този ден, да зазвънят хлопките, да се съберат хората на площада и да започне веселието.
  Май много се разчуствах, върнах се в детството си, но сега по същество.
  Решили, не знам кога и кой, че вече Общинския кукерски празник на Бояново да не бъде в Бояново,а да се състои в Елхово!!!! Странно ми е ,как така ще бъде в Елхово?! Та Елхово дори нямат кукерска група!За какъв домакин тогава на кукерски фестивал го гласят? Единственото предимство е, че е Общински център.
  Задавам си въпроса и знаете ли, знам и отговора - това решение е продиктувано от комерсиални цели, лесно е да се досетим.
  Но, все пак мисля, че не трябва да позволим с лека ръка да ни отнемат фестивала, събитие,което си е наше и според мен не могат да ни го отнемат освен ,ако ние самите не им го дадем!
  Накрая, искам да поздравя момчетата от кукерската група при читалище "Светлина - 1926" и техните ръководители за достойното представяне на групата, за наградата, с която за пореден път ни накараха да се гордеем с нашето село.
  Благодарим Ви,момчета !


  добавил:vanchetoдата: 2017-02-28 15:44:53
  Споделете тази статия: • забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!