Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Карта на село Бояново в OpenStreetMap

  Вот: 2.9/5 (309 Гласа)

  През 2004 година след големия успех на Wikipedia британеца Стив Кост създава проекта OpenStreetMap с идеята да се начертае пълна и подробна карта на целия свят.
  Основната цел на този проект е да се предоставят свободно географски данни на всеки, който има нужда от тях.
  Повечето карти, които са обявени за свободни всъщност притежават законови или авторски ограничения, които не позволяват тяхното разпространение.
  Предимството на OpenStreetMap е, че тези карти могат да се публикуват в уеб сайтове, да се принтират и копират без никакви ограничения.
  В повечето известни онлайн карти – например Google Maps и Yahoo Maps обикновено има подробни карти на големите градове. Но освен големите градове има хиляди малки населени места, които вече няма да са непознати за потребителите на ОpenStreetMap.
  Посочените предимства на ОpenStreetMap са в основата на избора ми на проект, в който да включа подробната карта на село Бояново. В съответствие с изискванията на този проект при начертаването на картата съм използвал записани следи (Tracks) от GPS-устройство и сателитни снимки.
  Картата на село Бояново е все още в процес на разработка и приканвам всеки, който може да даде информация за имена на улици, адреси и интересни точки в селото (т.нар. POI) да помага. По този начин всички регистрирани в сайта Boyanovo.info могат да се включат в създаването на тази подробна карта на нашето село.


  добавил:zlatinzlatevдата: 2011-01-31 12:56:23
  Споделете тази статия: • katia:() 0 0
  Златко,поздравления за нелеката задача,с която си си заел!Ако мога с удоволсвие ще ти помогна.
  yanev83:() 0 0
  Нека всички да помогнем на Златко да завърши тази карта, така Бояново ще има една завършена и подробна карта! Според мен не много села могат да се похвалят с това. Всички знаем поне по една улица в Бояново - тази на която живеем или на която сме живяли. Ако искате да помогнете може да отидете на страницата 'карта' на сайта, след като намерите уицата си, можете да изпратите съобщение на Златко със името на улицата и местопложението и.
  katia:() 0 0
  Колко села могат да се похвалят със собствен сайт,а сега ще имаме и такава карта.Имаме и златна маска и златни момчета!
  galq:() 0 0
  ние вси4ки сме номер 1!
  peniopavlov:() 0 0
  Браво ,Златко това което искаш да направиш е невероятно,дано всеки помогне с нещо
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!