Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Шестгодишно бояновче с награда от Първия национален събор - надсвирване за тъпанджии

  Вот: 2.68/5 (298 Гласа)

  Съборът в Кабиле беше открит на 17.10.2014г от оркестър „Кабиле” с ръководител Иван Ханджиев – инициатори за събора, Ансамбъл за автентичен фолклор към местното читалище и Фолклорен ансамбъл „Тунджа”. На 18 октомври, гостуващият майстор на тъпана Стоян Янкулов - Стунджи даде старт на конкурсната програма.
  Участваха изпълнители от 6 до 65 години, а техните изпълнения бяха оценявани от компетентно жури с председател виртуозния музикант Стоян Янкулов – Стунджи и майсторите на тъпана Митко Попов, Маслинков и Асен Мусов.

  Носител на Голямата награда на събора – оригинален тъпан и Диплом, стана Мирослав Василев от Велико Търново. Той е първият записал се участник и излезе пръв на сцената в конкурсната програма. Изпълненията му бяха съвместно с оркестъра при Професионален фолклорен ансамбъл „Искра” – Велико Търново с ръководител Лъчезар Йорданов. Бяха присъдени награди в първа и втора възрастова група, а палки с автограф от председателя на журито Стоян Янкулов – Стунджи спечелиха Станко Милков от с. Голям манастир, 6 - годишния Драгомир Дачев от село Бояново и Петър Колев от сливенското село Ковачите.


  добавил: анонимно дата: 2014-10-30 19:29:03
  Споделете тази статия: • забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!