Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • НЕ Е РАНО........

  Вот: 2.87/5 (354 Гласа)

  Може би, ви се струва странно, че повдигам темата за кмета-изборите не са толкова близко за да вземаме решение. Тук не става въпрос за конкретна личност, а по принцип, какъв човек трябва да седне на кметския стол. В деня на избора, всички гласуваме с емоция, не с разум, все още робуваме на политически пристрастия, на моментната еуфория с възгласи "Нашите спечелиха", неосъзнаващи, че този човек в голяма степен определя нашето УТРЕ. Твърде дръзко и твърде хубаво е да си мисля,че нещата ще тръгнат до степен, да ви накарат да се върнете в родното село. Но, в Бояново все още има млади хора, нека те нямат причина да го напуснат. Затова, си мисля, че не е рано да поразсъждаваме на тази тема. Как си представяте следващия кмет на Бояново, какъв човек трябва да е ,какви са вашите представи? Или... да зададем въпроси на настоящия кмет?


  добавил:katiaдата: 2010-11-21 12:03:30
  Споделете тази статия: • yanev83:() 4 0
  Според мен кмета трябва да е човек, който не иска да бъде кмет, само за да взима заплатаи да изкара до пенсия, а човек който да обича селото си и да иска да направи нещо за него! И според мен е по - добре да бъде по-млад човек.
  yanev83:() 3 0
  Илийка, кандидатирай се з камет!
  galq:() 2 0
  Напълно съм съгаласна с теб пламен,до сега съм ходила при 3 кмета за помош или услуга,но никой не ме изслуша,пък камоли да ми помогне с проблемите ми който се касаят имено за селото и къщата ми,Така 4е трябва да е млад 4овек,който да живее в селото и наистина да се интересува за самото село и проблемите му,а не за заплатата и какви облаги може да му донесе сегащният му пост !!!
  didi_dobreva:() 2 0
  Ей ще взема аз да се кандидатирам
  katia:() 2 0
  Трябва да ни убедиш,защо трябва да гласуваме за тебе
  jorkata:() 1 0
  Пламка я стани един кмет да оправиш нещата, че да се прибирам вече!
  yanev83:() 1 0
  Жорка много искам всички да се приберат!
  katia:(07-01-11) 12 0
  Вече не само,че не е рано,но и е време да помислим на кой ще поверим Бояново за следващите четири години ! Надявам се,сайта да предостави възможност на кандидатите за кмет да изложат своите виждания за бъдещето на селото,за това ,кое ги мотивира да поемат тази отговорност и какво биха променили.Аз мисля, че разискванията в сайта върху кметските кандидатури,ще окажат влияние на реалния избор.Затова нека не ни пренибрегват и да ни запознаят със своите програми.
  didi_dobreva:(07-01-11) 4 1
  Аз съм отворена за разговори и за това да запозная всеки с програмата си и най-вече с мотива си да реша да се кандидатирам за кмет.Отправих едно запитване до администратора и мисля,че е редно да изчакаме неговият отговор,затова по какъв начин ще стане представянето на кандидатите и програмите им тук в сайта.
  katia:(07-01-11) 1 0
  Ето, първият кандидат,но кои са другите? Аз знам със сигурност за настоящия кмет,чух че се е провело гласуване в партийната организация и той ще е кандидата им,за бившия - Атанас Палов - не знам....все още гадаем за другите....
  didi_dobreva:(07-01-11) 3 0
  До колкото зная за сега известни са : 1.Кръстьо Иванов Драганов - БСП 2.Динка Добрева Желязкова - РЗС 3.Атанас Димитров Палов - /"Независим"/,слага Независим в кавички,защото Независими хора няма всеки е зависим от някого или от група хора,така,че да не се лъжем...
  katia:(07-01-11) 5 0
  Да вземе да си изберем и един кмет на виртуалното село .....
  katia:(07-01-11) 6 0
  Да вземем да си изберем и един кмет на виртуалното село .....
  yanev83:(07-01-11) 9 0
  Ще бъде изработена специална страница за кметските избори, на нея хората ще могат да намерят подробна информация за кандидатите, да коментират и да задават въпроси. Все още не сме решили как точно ще изглежда страницата и какви точно ще са възможностите, но изброените по - горе ще са включени със сигурност. Работим по въпроса и страницата ще бъде изработена скоро. Най - вдясно на подменюто ще бъде поставена връзка - 'избори 2011', също така ще бъде изработен и банер, който ще води към страницата 'Кметски избори - Бояново 2011'.
  dimitrina:(07-01-11) 5 1
  Чакайте не бързайте още 500 гласоподаватели ще си ги поделите има време ,войска няма бързате генерал да слагате половината войска куца другата неграмотна лесно ще я командвате има време ,кой ти разбира от програми и мотиви!!
  dimitrina:(07-01-11) 3 0
  За кмет на Виртуалното село Кате сложете мене ще ви действам със слова!
  katia:(07-01-11) 4 0
  Аз гласувам с две ръце за тебе!!!
  dimitrina:(07-01-11) 2 0
  Кметското кресло дали не е по широчко пък може и там да се побера !!!
  katia:(07-01-11) 2 0
  Ще ти сложим табуретка.....
  didi_dobreva:(07-01-11) 0 2
  Кметското кресло би следвало при новия кмет да не служи като служебен стол,а като допълнение към мебелировката на кметската стая,ако някой се кандидатира,за да стои там,селото ни след 4 години няма да е и това което е ....,а сега шегувито ще ти отговоря:да досатъчно голямо и удобно ще да е щом пак искат да се върнат в него
  dimitrina:(07-01-11) 2 0
  Пък ти ще ме подпираш да не падна и ще ми носиш кафенце,пък като взема пенсия ти ще седнеш ,но на теб ще ти е широчко!
  dimitrina:(07-01-11) 2 0
  Аз за мен го искам широчко че съм извън габаритна!!!!
  dimitrina:(07-01-11) 3 0
  Не съм съгласна без кресло, трябва само хоро и песни та да се стои все прав!
  didi_dobreva:(07-01-11) 2 5
  предлагаш ми секретарското място така ли...права си на мен наистина ще ми е широчко,но аз не се кандидатирам за да седя на него ,а за да направя нещо с което да се подобри живота на село за младите хора,за тези които са тук и които избягаха.В никакъв случай мой приоритет няма да е разширяването на гробищният парк-само поддръжката му...И моля те не ме провокирай да говоря,нека да изчакаме администратора да подготви страницата "Избори 2011" за да не стане така,че не сме имали равен шанс за старт по излагане на програмите и намеренията си.
  dimitrina:(07-01-11) 3 0
  Предлагам го на Катя защото иска табуретка да ми слага!
  dimitrina:(07-01-11) 4 0
  Диде не се вземай на сериозно майтап да става ,че сайта в последно време е много скучен!
  countEsterhazy:(07-02-11) 15 0
  Според мен това са най-общо проблемите, които трябва да се засегнат в една предизборна кампания и да се обсъждат във форума и от самите кандидати, ако имат желание за това 1. Кметът на едно малко замиращо населено място, каквото е Бояново, няма нито финансовата, нито реалната възможност да промени много неща, свързани с подобряването на живота на населението. 2. Това, което може да свърши е да помогне на останалото все още население да живее, доколкото му позволяват средствата без сътресения, т.е. да са осигурени медицинска помощ, връзка с околния свят – поща, автобусни линии, хранителни стоки. Една част от това вече са в ръцете на частни предприемачи, т.е. отпадат от задълженията му. 3. Трябва да подпомага, доколкото може и му е позволено от закона, частния бизнес – предприятия, кооперации и т.н. 4. Да следи за навременното и пълното събиране на общинските данъци. 5. Да се грижи за нормалното функциониране на учебните заведения. 6. Да се грижи за поддържането на чистота и ред в селото. Специално за Бояново това последното трябва да бъде приоритет. Тук кметът има огромни правомощия и само и единствено от него зависи чистотата и реда в дадено село. Работна ръка има колкото иска. Даването на социалните помощи трябва да е обвързано с определени трудодни по почистването и поддръжката на чистотата на селото. 7. Поддръжка на инфраструктурата на селото – оправяне на улиците и поддръжка на домовете и дворовете, поне от страната на улицата. Първото е приоритет на селското ръководство, второто на самите стопани. При евентуално незаинтересовано отношение на стопаните – трябва да има санкция – или парична или да отработват определен брой дни в поддръжка на чистотата на селото.
  dimitrina:(07-02-11) 3 0
  Тия стопани които ги няма кой ще им поддържа дворовете и уличното пространство около него?
  countEsterhazy:(07-02-11) 15 0
  Проблемът си е на стопаните или на собствениците на имотите. Като ги глобят солено веднъж след това ще намерят начин да си оправят двора. А за уличното пространство, там където няма стопани има доста хора, които са на помощи, за да могат да си получат помощите, трябва да положат определени дни обществено полезен труд.
  janet:(07-10-11) 4 0
  Който и да бъде избран, не виждам скоро да се оправят дупките по улиците, а за тия стопани, които ги няма там е крайно време и полицията да предприеме мерки за опазване на имотите на хората, а не като има оплакване да си затваря очите. Колко къщи са обрани и никой не е видяял и чул нищо. Аз поне знам за нашите къщи, не е само до кмета тая работа.
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!