Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • На кукерски празник в Бояново

  Вот: 2.93/5 (330 Гласа)

  Станалият вече традиция, Общински кукерски празник "Бояново- 2014", тази година ще се проведе на 09.03.2014 год. Той се организира за четвърта поредна година и има за цел да покаже традициите и обичаите, свързани със зимните, и пролетни кукерски игри и да съдейства за тяхното популяризиране и съхранение.В Общинският кукерски празник до сега са потвърдили участие шест кукерски групи, а именно: Групите на селата Лесово, Чарган, Маломирово, Маломир, Търнава и Бояново. Дефилето на кукерските групи ще започне в 10:00 часа от автобусната спирка в селото, а самите кукерски игри ще се проведат от 11:00 часа на площада.
  Кукерският празник има конкурсен характер и всяка група, която ще изпълни своя обичай в рамките на 15 минути, ще бъде оценявана от компетентно жури.


  добавил: анонимно дата: 2014-03-04 19:05:51
  Споделете тази статия: • dobrev:(03-05-14) 3 0
  До 9 март ще бъдат ли разчистени незаконните сметища в селото и около селото за да не ни се смеят гостите?
  yanev83:(03-05-14) 3 0
  Едва ли ще се разчисти нещо за съжаление... Днес между другото стана въпрос, като разговаряхме с мой колега точно за мръсотията по селата, за липсата на кофи за боклук, на казани и за моя голяма изненада, той ми каза, че в Тенево няма такова нещо. Там във всяка къща си има казан за боклук и всеки вторник минава камион, които събира отпадъците и хората знаят защо плащат такса смет. А ние защо я плащаме тази такса?! В цялото село има сигурно 10 казана и 5 от тях са в центъра на селото...
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!