Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Интервю с Динка Добрева от село Бояново - част I

  Вот: 2.82/5 (513 Гласа)

  boyanovo.info: Здравей! До сега направихме две интервюта, но и двете бяха с хора, които не живеят в селото в момента. За хората ще бъде интересно да чуят и мнението на човек, който живее в селото и има преки впечатления!
  Динка Добрева: Здравей, благодаря ти, че аз съм първата живееща в селото, която дава това интервю!
  boyanovo.info: И аз благодаря! Както казах, ще бъде много добре за хората да чуят мнението и на човек, които живее в селото. Кажи първо, с какво се занимава?
  Динка Добрева: Надявам се да им е интересно. И както пише на профила ми и тези, които ме познават знаят, че имам офиси за помощни средства за хора с увреждания и медицински изделия - в Ямбол и Елхово, както и магазинче от 1 до 101лв. и кафе-аператив "Дежа Вю" - на село.
  boyanovo.info: Да, аз зная за заведението в село. Как ти се струва има ли някакво раздвижване около наближаващите празници? Събират ли се повече хора в заведението или е както обикновено?
  Динка Добрева: Все още не се усеща това, че наближават празници, хората нямат пари и всеки се е свил в черупката си, не смее да харчи безразборно, защото тази година коледни добавки няма да има. Това, което могат да си позволят е едно кафе, чай...е аз си имам и редовни клиенти, които с повод или без повод консумират алкохол... Не се оплаквам напротив радвам се и съм благодарна на господ, че съм добре... В бизнеса е така има силни и слаби периоди. Важното е човек да не губи вярата си,че ще дойдат и по-добри дни.
  boyanovo.info: Да, проблеми си има... Хората не могат да си позволят много неща, това не е само в нашето село... Няма и много работни места в селото, младите хора избягаха..., знаем какво беше преди и какво е сега...
  Динка Добрева: Прав си за младите няма перспектива, но има много европейски програми. Една от тях е тази за еазвитие на селските райони,но кмета не си мърда пръста... нямам нищо против него, но ме боли,че не се прави нищо за селото и за младите хора, затова да се задържат, а защо не и да се направи нещо да върнем онези,които имат желание.


  добавил:yanev83дата: 2010-12-20 22:36:40
  Споделете тази статия: • забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!