Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Заловен е телефонния измамник

  Вот: 2.78/5 (313 Гласа)

  Елховските полицаи задържаха 51-годишен мъж, участвал в извършването на няколко телефонни измами в региона. Той остава в ареста с прокурорска мярка от 72 часа “Задържане под стража”.

  През нощта на 20 срещу 21 февруари, близо до с. Кирилово, след сигнал на бдителен гражданин за извършена измама, служителите на реда са задържали автора – Д.П. на 51 години от Търговище. Малко по-рано 76-годишна жителка на с. Кирилово била убедена в телефонен разговор, че дъщеря й е болна от птичи грип, като за лечението и е необходима сумата от 1000 лева. Потърпевшата поставила парите в плик и ги предала на непознат мъж, посетил дома й. Последвал разговор с близък, който сигнализирал в полицията за измамата. При проведените бързи полицейски дейности е установен и спрян за проверка лек автомобил «Сузуки-Витара», управляван от 51-годишния Д.П.. В хода на проверката е открит плик с 1000 лева, уличаващ водача в съпричастност към извършеното престъпление. При последвалите издирвателни и процесуално-следствени действия е изяснено, че вечерта на 17 февруари по идентичен начин задържаният е взел сумата от 1650 лева от 75-годишен жител на с. Бояново.

  По случаите в РУ “Полиция” – Елхово са образувани досъдебни производства. Установено е също така, че на 20 февруари Д.П. е прибрал 3000 лева от възрастен жител на с. Бояджик, който бил измамен по същата схема – пари за спешно лечение на роднина. По случая в РУ “Полиция” – Тунджа е образувано досъдебно производство. Продължава работата по изясняване съпричастността на задържания и към други престъпления от този вид.

  ElhovoNews.info


  добавил: анонимно дата: 2013-02-22 12:55:40
  Споделете тази статия: • забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!