Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • III-ти Общински кукерски празник "Бояново - 2013"

  Вот: 2.57/5 (300 Гласа)

  Общински кукерски празник "БОЯНОВО-2013" ще се проведе на
  03.03.2013год. /неделя/ от 12.00 часа в с.Бояново. Празникът се провежда за трета поредна година. Той има за цел да покаже традициите и обичаите на българските празници свързани с кукерските игри, да съдейства за тяхното съхранение и за предаването им от поколение на поколение.
  Кукерски празник "БОЯНОВО-2013" има конкурсен характер. На празника са поканени групи от област Ямбол.
  Изпратени са вече писма до дарителите, които очакваме да откликнат на нашата покана за да се осъществи този кукерски празник "БОЯНОВО-2013".
  Предварително благодарим на всички дарители, които ще подкрепят идеята за този кукерски празник с парични средства за поредна година в нашето село.
  Заповядайте на Общинския кукерски празник"БОЯНОВО-2013".


  добавил:chitalishteдата: 2013-01-29 09:26:22
  Споделете тази статия: • dimitrina:(01-30-13) 11 0
  Читалищата,местата във всяко населено място,където се съхранява всичко българско и родно ,за да остане в наследство за нашите деца и внуци.Идеята за кукерския празник е една традиция,която е по специфична за отделни региони на страната ни и мен ме радва,че една такава част от нея е и нашия край.Щом наближи празника започва една дълга полемика за спонсори и липса на средства.Много пъти сама си задавам въпроса къде отиват парите от общински,черковни и читалищни земи от които освен продукция се вземат и много субсидии.Защо не се намери начин да се кандидатства и за Европейски субсидии има толкова много начини да се намерят средства за финансиране.Не виждам нещо да се е направило от страна на хората които стоят там и това им е работата,като се има предвид че онова поколение да чете и взема от читалищната литература не са вече тук.Моля замислете се начини за финансиране много,но не в последния момент да се търсят.И още този който обработва земите и се чувства родолюбец нека отдели средствата и ги даде всички на Читалището,защото сърце което дава то не обеднява!
  yanev83:(01-31-13) 3 0
  Надявам се да има колкото се може повече желаещи, които да помогнат за провеждането на този празник и дано с всяка година участващите групи да стават все повече, може някой ден Бояновския кукерски празник да стане национален и да има групи не само от ямболко, а от цяла България...
  VedaS:(02-04-13) 3 0
  И тази година ще бъде чест за мен да бъда един от дарителите на този невероятен празник!!!!
  Radostina:(02-06-13) 2 3
  На всяко общо събрание се дава отчет за изразходваните средства. Няма място за чудене. Създаването и развитието на читалищата до голяма степен е благодарение на дарители-родолюбци. А бъдете сигурни, че се търсят начини за финансиране. Ако някой знае "много начини", ами елате да поговорим и да видите, че не е толкова лесно.
  vancheto:(02-09-13) 2 0
  В 12.00ч , или в 13.00ч е началният час на празника? Първо беше съобщено за 12.00ч, сега прочетох - 13.00ч.!?......Това е важно, тъй като е в неделя, а някои от участниците в кукерската група,( а и от гостите) са пътуващи, а понеделник е както учебен,така и работен ден. Дори първоначално обявения час - 12.00ч е късен час...(лично мое мнение),тъй като почти винаги началният час не се спазва. А този празник е преди всичко за нас, бояновци.
  Radostina:(02-10-13) 1 1
  Официалната част е от 13 часа, а дефилето на кукерите из село е от 12 часа. Вече трета поредна година се провежда в неделя, защото в събота сме на участие на Кукерландия 2013. А часът е съобразен с общината, защото е III-ти ОБЩИНСКИ празник.
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!