Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Стартира подготовката за „Кукерландия” в Ямбол

  Вот: 2.82/5 (328 Гласа)

  Стартира подготовката за маскарадния фестивал „Кукерландия“ – Ямбол 2012 година, пише ElhovoNews.info. Изготвен е статутът на фестивала, като вече се разпращат покани до над 100 населени места от различни краища на България.

  „Кукерландия – Ямбол 2012 година ще се състои в периода 24 – 26 февруари. Организатори са община Ямбол и община „Тунджа“.

  В дефилето на маскарадните групи ще се включат български и чуждестранни формации, като само българските групи участват в конкурсната програма. Състезателното дефиле, както е по традиция, ще се проведе в съботата – на 25 февруари, в площадното пространство пред община Ямбол. Участие ще вземат, разбира се и нашите кукери.

  Групите ще представят специфичната за региона си традиция на маскарадните игри. Критериите за оценка са традиционност на представяния обичай, автентично облекло на участниците в групата, артистичност на изпълнението, както и степен на осъвременяване и импровизации, и близостта им до местната традиция.

  Участниците са разделени в две възрастови категории – до 14 г. и над 14 годишна възраст като и двете са разделени на кукерски или сурвакарски и други маскарадни групи.


  добавил:k0kichaдата: 2012-01-17 09:27:50
  Споделете тази статия: • забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!