Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Нова изява на фолклорната певческа група-с. Бояново

  Вот: 2.77/5 (298 Гласа)

  Смесената фолклорна певческа група,под ръководството на дългогодишния си художествен ръководител и бивш кмет на с.Бояново-г-н Ат.Палов,ще представи селото на Европейския шампионат по фолклор "Евро Фолк-2011,който ще се проведе на 09.07.2011 год в гр.Несебър в Амфитеатъра.На този шампионат,канят само колективи,които с досегашните си участия във фестивалите на Музикални празници "Евро Фолк" са показали че,изпълненията им са на европейско ниво.
  Впечатли ме перфектната подготовка.......с каква любов и ентусиазъм е обърнато внимание на всеки детайл и още повече богатата
  програма,с която ще се представят.От разговор с ръководителя на групата научих, че ще бъдат изпълнени песните :"Снощи вечер на мегдана","Припаднала тъмна мъгла","Грозданка булка хубава","Стар Димо, стара войвода".Гостите и участниците на шампионата ще имат възможност да видят истинско Бояновско мегданско хоро,"Трите пъти","Елено моме","Дайчево хоро",ръченица.И безспорно,черешката на тортата е "Възпроизвеждането на Бояновска сватба от 1934 год". По думите на г-н Палов всичко е възпроизведено "едно към едно",дори накрая младоженците ще бъдат качени в каруца, както е било някога в Бояново.
  Групата,която се състои от 28 човека /20 жени и 8 мъже/,ще отпътува за шампионата на 09.07.2011 год. в 8.00часа.Да им пожелаем късмет и достойно представяне,да им благодарим,че вече толкова години поддържат традициите живи, и заедно с кукерската група,прославят името на селото! Успех!


  добавил: анонимно дата: 2011-07-08 14:34:18
  Споделете тази статия: • забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!