Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • За годините прекарани в БОЯНОВО

  Вот: 0/5 (0 Гласа)

  Бояново беше едно прекрасно и едно от най- големите села в Ямболски окръг.През 1970 год.станах Секретар на Общински съвет Бояново,тогава Бояново беше община ,съставена от 5/пет/села– Бояново,Кирилово,Жребино,Борисово и Стройно.Селото наброяваше 3110 жители и около 190 военни семейства, все млади хора.Имаше Селскостопански Техникум,ТКЗС,Потребителна кооперация,ДПП,и др.Беше много весело и приятно за живеене.Имаше разбира се и много трудности, и неудачи.Искам да разкажа нещо във връзка с прословутата Бояновска кал, с която покрай военните поделения се бяхме прочули по цяла България.Улицата, която отива към военното поделение не беше направена с павета, а беше черен път и като завалят дъждовете през зимата, ела та гледай.Има един анекдот от един бояновец, който беше голям шегаджия,Бай Кънчо се казваше, по -старите бояновци го знаят.Той разказваше една случка,че веднъж през зимата като закарал собствените си крави на водопой на Горчивата чешма, като се върнал в тях, какво да гледа - Кравите с БОТУШИ, а те влезли в ботушите на офицерите, които останали в калта като отивали на работа.Много от нещата постепенно се оправиха и Бояново придоби много приличен вид, и още по- добро за живеене.Благодаря на създателите на този САЙТ, който ни даде възможност да споделяме спомени и възможност за подпомагане за бъдещето на нашето любимо село.


  добавил:s25041945дата: 2011-05-17 22:07:42
  Споделете тази статия: • dimitrina:(05-17-11) 4 1
  Благодаря Стоиле разсмя ме с тия ботуши.Пиши аз имам спомени от01.01.1972г развесели ме много.Помня те като секретар дано не се лъжа до коя година беше?
  dimitrina:(05-17-11) 2 1
  Годината съм сгрешила 1973 беше станаха много в Бояново взех да ги бъркам.
  countEsterhazy:(05-17-11) 4 1
  Разказвайте още, за работата, за селото през тези години, които сте живели, за всичко. Това се казва живата история, с хората изчезва и тя, а когато е написана, остава за поколенията. .
  dimitrina:(05-17-11) 4 1
  Стоиле пиши това са спомени преди 40г ще е интересно да се чете от по младите!Ако си спомня нещо ще те подсетя но ти беше по навътре в нещата през тия години.
  vancheto:(05-18-11) 3 0
  Интересни случки разказвате от онова време, спомените оживяват...добре ще бъде,ако сте запазили снимки от селото,да ги публикувате в сайта,за да добият представа за селото ни по-младите бояновци.
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!