Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Част 2 -ДИНКА ЖЕЛЯЗКОВА: МНОГО ОТ ДАРЕНИЯТА НЕ СТИГАТ ДО ДЕЦАТА ОТ ДОМОВЕТЕ!

  Вот: 0/5 (0 Гласа)

  - Какво би посъветвала онези от милозливите българи, които искат да помогнат на някое нещастно сираче?
  - Най-добре дарението да бъде в натура. Да отидат в детски дом, да занесат дарение и да направят протокол, в който изрично да посочат своята воля на дарител. Защото без протокол дарението може да “излети” от дома, без да достигне до децата. И такива случаи има…Всяка помощ във вид на дрехи, обувки или хранителни продукти винаги е от полза. Съветът ми е да не даряват пари.
  - Какво имаш предвид?
  - Когато се направи финансово дарение, постъпилите пари се използват да покрият текущите разходи в домовете– за погасяване сметките на телефоните и тем подобни, освен това няма голяма отчетност. Докато за материалните дарения се прави протокол и в него изрично трябва да се посочи волята на дарителя. Само тогава даренията не могат да бъдат отклонявани, може да се упражнява контрол, а иначе не...
  - Била ли си свидетел на злоупотреби?
  - В Помощното училище в Елхово наблюдавах как домакинката изписва дрехи. Докато децата продължаваха да носят старите си “дрипи”, новите потъваха в чантите на леличките.
  Друг път пък им занесох обувки, направени по наша поръчка, съобразена с размера на детските крака. След това получих сигнал, че обувките са пуснати в търговската мрежа. Проверката ни потвърди сигнала. В Помощното училище в Елхово имаше много инциденти и то беше изпълнено с проблеми... Заради злоупотребите директорът му Кирчо Иванов беше изгонен. Сблъсках се и със злоупотреби с хранителните продукти в дома в с. Медвен -до Котел.
  - Наблюдавала ли си злоупотреби във фондацията?
  - При нас работеше Георги Каменаров. През 2003 г. го заловиха, че е извършил злоупотреби. От дарените пари беше присвоил 2300 лв.


  добавил:didi_dobrevaдата: 2011-03-18 22:39:06
  Споделете тази статия: • забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!