Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Boyanovo.info: Обръщение към Бояновци!

  Вот: 2.71/5 (426 Гласа)

  На 06.03.2011г. се проведе Кукерски празник "Бояново 2011", в който участваха групи от различни села от Ямболска област със своите обичаи.
  На този празник аз Калоян Желязков и моят колега Пламен Янев направихме един подарък, както към всички бояновци, така и към гостите на нашето село. Освен подаръка трябваше да има и обръщение от администраторите на boyanovo.info към всички жители и присъстващи...но уви никой не спомена за нашият подарък, нито излязох да изкажа обръщението, което бях подготвил. Нашият жест остана неразкрит. Нито успяхме да кажем това, което бяхме подготвили. Господа "Висши" да разбираме ли, че не обръщате внимание на това, което правим и, че предложенията и мненията на младите хора, опитващи се да направят нещо за селото е на заден план?

  За това сега, публикувам обръщението си тук, където аз и Пламен Янев сме тези Господа "Висши"! Обръщението можете да видите тук отляво на статията!
  Снимка на подаръка можете да видите в Галерия -> албум "Селото".
  Транспарантът е поставен на терасата на читалището, тъй като на табелата височината е доста малка.


  добавил:k0kichaдата: 2011-03-07 19:42:51
  Споделете тази статия:



 • katia:() 7 0
  Ако,наистина не обръщат внимание на младите хора и не чуват предложенията и мненията им или не виждат това,което се опитват да направят за селото...жалко за господата от първите редици.А,може би се страхуват от тази трибуна,каквато е сайта!
  vancheto:() 5 0
  Това,което правят администраторите на сайта за селото ни се вижда от цял свят, от другата страна................трябва сериозно да се замислят,но от досегашното им мълчание......аз се замислям ,дали те изобщо посещават този сайт,тъй като не срещаме техни мнения. А на тези будни момчета искам да кажа: - Продължавайте в същия дух,момчета, гордейте се с това,което правите за селото си, истинските бояновци ще оценят труда Ви!
  VedaS:() 2 7
  Ако бяхте ми помогнали не само от сайта, а и там, в реалното време, за дефилето, "на мегдана", на сцената, едва ли щеше да има толкова пропуски. По главната улица щяха да минат НАШИТЕ кукери, с нашите кукери щеше да си свири и Драган, а не да е овчар на този празник, когато цял живот е бил с тях...И още, и още... ВИЕ забелязахте само това, което касаеше вас, а не знаете драмата, която преживях, че не дойде групата от Стралджа, а по проекта на Иван, спечелен и финансиран от Фондация "Мостове над Тунджа", от Могила не си дойдоха за изложбата с маските, а с една каца и една лозичка!!! А вие, които имате власт ТУК, защо не взехте част от властта ТАМ!!! Аз не ви питам, когато ви пиша!!! Защо ще питате, когато искате да кажете нещо! Всеки човек е достатъчно важен, за да има право да бъде чут, да каже какво мисли и иска! Моята битка за гласуването беше успешна, макар че "ВИСШИТЕ" бяха ГЛАСУВАЛИ да няма ГЛАСУВАНЕ!! И залисана в моята битка, оставих вие да водите своята! Няма на кого да се сърдите! В Книгата на книгите пише: "ИСКАЙ И ЩЕ ТИ СЕ ДАДЕ!" сЛЕДВАЩИЯ ПЪТ НЕ ЧАКАЙТЕ НЯКОЙ ДА ВИ даде ДУМАТА, вземете СИ Я!!
  k0kicha:() 8 0
  От 4 години, Бояново има сайт, едва тази година Вие разбрахте за съществуването изобщо на сайта! Едва тази, година, когато сайтът ни започна да напредва доста бързо, Вие започнахте да се интересувате от него. Пламен Янев работи и не му остава време да си дойде на село, за да участва в организацията на празници. Аз уча редовно във гр. Варна ( 250км. от селото) и също си идвам много, много рядко! Но въпреки това и двамата отделяме ДОСТАТЪЧНО време, за да изработваме и поддържаме сайта на Бояново. Да ние незнаехме, че Драган е овчар на този ден. Да ние незнаехме, че нашите кукери няма да минат по главната улица. Да, ние незнаехме драмата, която си преживяла. Да, ние незнаехме за изложбата с маски. Затова сме направили този сайт. Макар и далеч от селото, всеки да споделя какво става там. Не мисля, че обръщението, което щях да кажа "касае само нас". Защото освен рекламата на сайта, мисля, че по-скоро е реклама на селото и много хора, които незнаеха историята и още доста работи за нашето село, щяха да влязат и да научат, както за сайта, така и за селото! Ние властта там няма как да я вземем...пак казвам аз съм във Варна, Пламен е в Стара Загора...не сме на 10 или 30км. от Бояново. А защо ще питаме, когато ще кажем нещо? Какво - трябваше да изляза да взема микрофона от водещата да я избутам и да почна да говоря ли? А за следващ път... не се знае кога ще е и дали ще има!
  k0kicha:() 7 0
  Защо се засягате от статията публикувана тук? Не беше ли така? Не ми ли беше обещано да говоря, вечер преди празника? Ние си спазихме обещанието и направихме подаръка, спазих си обещанието и дойдох в Бояново, колкото и далече да съм...подготвил думите стоях от дясно на сцената и чаках!
  katia:() 5 0
  Няма смисъл да задълбочаваме спора! Никой не може да ви отрече усилията и направеното от вас за доброто на селото.Който иска да го оцени и признае,който не иска.....насила хубост не става.Аз съм сигурна,че вие сте удовлетворени от това,което правите и го правите защото обичате селото, и не търсите признания!
  ObiChLiFk0:() 8 0
  Не мисля ,че е въпрос на признания , а по скоро на чест и спазване на дадените обещания. Както и да е . Права си , лельо Катя. Няма смисъл да се задълбочава спора.Това , което имаше да се казва и трябваше да се каже беше написано в статията. Всеки да го приема , както сам си прецени. За мен Калоян и Пламен са в правото си да се чувстват ощетени и съм сигурен ,че не само аз мисля така .
  plamen:() 6 0
  Да, но аз съм свидетел, че Калоян дойде момчето и направи всичко възможно да сложи плаката. Радвам се, че има такива хора като него и Пламен, такива момчета! Поздравления от мен, лично!
  didi_dobreva:() 5 0
  тук често е така,не се зачита труда на другия,често се подценяват и ощетяват тези които знаят и могат...не се тормозете излишно е,несправедливо е,но ако на глупостта човек отговори с глупост -къде е разликата?
  VedaS:() 5 3
  В сценария е записано мястото за изказване - след връчване на Златната маска. Обявява се - А СЕГА ЕДНА ИЗНЕНАДА от създателите на сайта Бояново.инфо към своите приятели и всички жители на селото. Там трябваше да излезеш ти, Калояне, бяхме се разбрали, ! А вместо това излезе председателят на журито и обясни регламента, като каза, че ще е ИЗНЕНАДА ЗА ЖИТЕЛИТЕ и гостите на селото, че ще гласуват самите те! Мисля, че това се случи! Съжалявам, че се е получи така! И въпреки всичко съм доволна, че празникът се случи, а за това допринесе най-вече вашият сайт, за което ви благодаря!!!! И бъдете сигурни, че тези, които сме тук, с вас, ви обичаме и ви ценим за това, което правите! Дай боже всекиму!
  kacarov:() 1 7
  От всичко, което прочетох до тук единствено Мария знае какво говори. А ти момче, ако си искал да кажеш нещо, щял си да го кажеш. Не се дръж като ощипана ученичка. А иначе и сайта и хубав и хората, които направиха този празник, да го правят още 100 години!
  ObiChLiFk0:() 4 0
  Е как да го каже бе ?! Много сте ми интересни! Да издърпа микрофона с от водещатата , да и тегли една майна и да и каже ,че има да говори ли ?!?!? Нали го имало в сценарий и т.н ? Редно е да бъде обявен.
  k0kicha:() 5 0
  Иване...ти като знаеш, че си включен в сценария и ти е обещано да говориш...и знаеш само, че ще си към края...незнаеш точно кога...какво би направил ?! Както всички там...да изчакаш да те обявят...друго неможеш да направиш...да оставим това, че 80% от хората си заминаха....
  vancheto:() 5 0
  Няма смисъл да продължава този спор, всичко е минало. Истината е ,че НЯКОЙ ОТ ВСИЧКИТЕ, КОИТО СТОЯХА НА СЦЕНАТА НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА ДОКРАЙ, ЩОМ СЕ ДОПУСНА ТОЗИ ГАФ.....
  svetlio:() 2 5
  Кокич водещите дадоха възможност да кажете това обръщение,но никои не излезе.
  k0kicha:() 4 0
  Мммм..не Светльо.... Започнаха да казват "За една изненада... и продължиха... Изненада е, че всеки ще може да гласува......"
  Vankos:() 5 0
  Кокич мерси за всичко което правиш и не че нещо ама все пак във всяко нещо си има гафове. За съжаление тази година бяхме аз и ти ощетени , ти виждаш всичко с леля мислихме някакви проекти , но в крайна сметка Могила не дойдоха, за това че Кокич надявам се че ще бъдем обещетени като бъдем финансирани от спонсорите по някоя наша обща идея.........
  k0kicha:() 5 0
  хаха Ванко... Аз сега замислям един проект Дано се получи!
  VedaS:() 4 0
  Ако е някой МИКРОПРОЕКТ, както ги нарича Ванко, директно ще ви спонсорирам и финансирам)))
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!