Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Кукерски празник "Бояново 2011"

  Вот: 2.78/5 (313 Гласа)

  Общински празник на кукерските игри "Бояново 2011" се организира тази година за първи път. Организаторите се надяват празника да стане традиционен. Той има за цел да покаже традициите и обичаите свързани със зимните и пролетните български празници на кукерските игри, и да съдейства за тяхното популяризиране и съхранение. Кукерски празник "Бояново 2011" имаше и конкурсен характер.

  Поздравления към жителите и гостите на село Бояново, отправиха кметът на село Бояново г-н Кръстьо Драганов, и кметът на община Елхово г-н Петър Киров.

  В кукерските игри участваха общо 4 групи. Младежка кукерска група – към читалище „Умение” – Ямбол, с ръководител Илиян Кисьов, кукерска група от село Гранитово с ръководител Христо Гечев, кукерска група от село Веселиново с ръководител Желязко Въртигоров и домакините, кукерската група от нашето село с ръководител Стоян Стоянов.

  Всяка група имаше по 15 минути, за да изпълни своя обичай. Всеки посетител имаше възможността да вземе участие в оценяването на участниците, като пусне своето листче в поставената за целта урна. Кукерската група от Бояново не беше включена в оценяването.

  Победители станаха групата от село Веселиново, на второ място - с. Гранитово, а третото място остана за кукерската група при читалище "Умение" гр. Ямбол.

  Очаквайте скоро нашият нов албум "Кукерски празник Бояново 2011", където ще бъдат публикувани всички снимки от целият кукерски празник!
  Тук можете да разгледате снимки от празника!


  добавил:k0kichaдата: 2011-03-06 21:43:47
  Споделете тази статия: • didi_dobreva:() 1 0
  Ще се радваме и ще се гордеем ако този фестивал стане традиционен и дай баже да се осъвършенствува,по възможност да се засели органицацията за да намалят гафовете.
  didi_dobreva:() 1 0
  Иначе културното ни богатство е това,което ни прославя извън табелите "Бояново",съхранявайки го и предавайки го на по-младите и чужденците е нещото което ни кара да сме горди,че сме БОЯНОВЦИ и БЪЛГАРИ
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!