Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Микропроект

  Вот: 0/5 (0 Гласа)

  Искам не само с думи, но и с послание в интернет, да благодаря на кукерската група от с. Могила както и на фондация "Мостове над Тунджа, " защото не само ще има игри и забавления на другите групи , но ще има и изложба предоставена ни от село Могила , която е финансирана от фондацията. Едно голямо БЛАГОДАРЯ от мен и жителите на селото!........Могила, надяваме се да ни предоставите , макар и с колебания възможността да се запознаем с традициите и маските на другите села от нашата област.


  добавил:Vankosдата: 2011-03-05 01:05:36
  Споделете тази статия: • Vankos:() 2 0
  аааа и относно заглавието всичко е направено по един микропроект защото въпросната фондация не дава пари на когото и за каквото и да е било............
  katia:() 3 0
  За каква изложба става въпрос,къде можем да я видим?
  VedaS:() 2 0
  Могила представи част от реквизита на кукерската си група в рамките на участието на групата от Веселиново. Забелязахте ли, че освен стандартният ритуал по заораване, сеитба и жънене, както и подреждането на ръкойките (кукерите, които бяха намятани един върху друг на кръст), видяхте "лозичките" и голямата каца за вино... И още нещо... Може би трябваше водещата специално да разкаже за тях ... Но затова има следващ път! Поздравления за успешно защитеният и финансиран от Фондация "Мостове над Тунджа" микропроект (100 лв са преведени по сметката на читалището), а Иван да почерпи! Не случайно в селата на три общини - Елхово, Тунджа и Созопол, обикаляше с мен и се учеше на занаят! Браво! Догодина - пак, но за повече пари, и то пред МИГ "Елхово" по ЛИДЕР с новата младежка организация)
  забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!