Новини от село Бояново:

Ако имате някакви новини свързани със село Бояново, споделете ги...

 • Интервю с Милена Кръстева

  Вот: 2.61/5 (439 Гласа)

  boyanovo.info: Здравей, Миленке!
  МИЛЕНА: Здравей!
  boyanovo.info: Радвам, се че се съгласи да дадеш интервю за сайта на нашето село!
  МИЛЕНА: :) За Бояново винаги бих се съгласила да си поговорим, понеже там съм израснала и там са ми най- хубавите детски спомени :)
  boyanovo.info:Първо да те питам, къде живееш в момента и с какво се занимаваш?
  МИЛЕНА: В момента живея в гр.Ямбол и работя в една фабрика за прежда "Е.Миролио" :)
  boyanovo.info: В профила си, си написала какво те свързва със селото, но кажи пак накратко нещо за времето, което си прекарала в Бояново.
  МИЛЕНА: Ами живях там до 2000 година и се преместих в Ямбол. Учих в ОУ"Паисий Хилендарски" до 7 клас, след което се преместих, но там оставих много хубави спомени, които няма да се забравят никога! В момента имам къща и апартамент в село Бояново :)
  boyanovo.info: Ходиш ли си често на село?
  МИЛЕНА: Aми нямам тази възможност да се прибирам често, понеже съм на работа, но така когато има сбор, кукери и такива мероприятия се старая да отида, защото тогава се събираме и повече хора, и се виждам с много стари познати, и е хубаво да седнем да си поговорим ...
  boyanovo.info: Би ли направила едно сравнение между това, какво е било селото преди, когато си живяла там и това което е селото сега?
  МИЛЕНА: Да, бих казала, че в момента, като се прибера в селото и сякаш не е то някак си... Празно е, няма хора, а малкото които са останали в повечето случаи или не ги познавам, или те немогат да ме познаят и сякаш нещо липсва ...
  boyanovo.info: Липсва ли ти времето, когато си живяла там?
  МИЛЕНА: Да, разбира се! Тогава бяха безгрижни години, не само селото беше различно, но и стандарта на живот и затова и хората бяха по отпуснати и весели, тогава се чудехме каква пакост да направим без да се замисляме за последствията, защото всичко беше по - простичко :)
  boyanovo.info: Мислиш ли, че селото има бъдеще? Младите хора, които останаха се броят на пръсти, повечето от тях няма с какво да се занимават и се чудят как да напуснат селото. Според теб, това може ли да се промени и един ден в Бояново отново да има млади хора...?
  МИЛЕНА: Ами аз съм по принцип оптимистка и наистина се надявам един ден да се намери работа не само за младите в Бояново, ами за всички възрасти, както когато имаше поделения и имаше работа за всички тогава годините бяха хубави, всичко беше много различно :)))
  boyanovo.info: И аз съм оптимист и се надявам това да стане! Нека да завършим интервюто така - с оптимизъм. Само за заключение, какво би казала на всички бояновци - на тези които живеят в селото и на тези които по една или друга причина са го напуснали?
  МИЛЕНА: Ще кажа да не се отчайват, времената се менят както към лошо така и към добро, затова остава да се надяваме вече да е към добро, и винаги ще си останем с хубавите спомени за това хубаво село, в което сме расли по едно или друго време :)))


  добавил:yanev83дата: 2010-11-26 21:47:18
  Споделете тази статия: • забележка: Трябва да сте влезли в профила си за да добавите коментар!